ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski judoisti dosegli odlične rezultate na državnem prvenstvu v Lendavi

NOVICA 25.03.2024



Lendava je bila v soboto 23.3.2024 v znamenju juda. Najprej se je za naslove državnih prvakov v članski konkurenci pomerilo 98 borcev in bork iz 23-tih slovenskih klubov.

Barve Judo kluba Velenje je zastopala trenerka Veronika Mohorič. V najelitnejši ženski kategoriji +78 kg, je ekspresno končala in zmagala prvi dve borbi. V polfinalu je po dolgotrajni borbi izgubila od tekmovalke celjskega kluba in na koncu osvojila bronasto medaljo. Uspeh je toliko večji, ker so bile to njene prve borba po več kot treh letih pavze s tekmovanj.

V popoldanskem času so bile na sporedu borbe mlajših kadetov in kadetinj U16. Zbralo se jih je 163 iz 35-ih slovenskih klubov. V najelitnejši in hkrati najtežji kategoriji kadetov +81 kg je velenjski klub več kot odlično zastopal Adriano Kondić. Prvega tekmeca je premagal z metom za ippon že po nekaj sekundah borbe, vendar pa si je pri tem nekoliko poškodoval levo roko. Kljub poškodbi je nadaljeval v naslednji krog in tam premagal nasprotnika z končnim prijemom. V polfinalu se je moral boriti s skoraj glavo večjim borcem iz Gorišnice , vendar se ni prestrašil in ga že v prvi minuti s prekrasnim protimetom poslal na hrbet. Sodniki so nekaj časa preučevali posnetek in se na koncu odločili, da ga ovrednotijo samo z wazariem. Adriano je borbo taktično pripeljal do konca in se uvrstil v finale. V finalni borbi se je borba po rednem delu končala brez točk, zato se nadaljevala v podaljšku z tako imenovanim »golden score«. Ker je bil nasprotnik nekoliko aktivnejši so Adrianotu prisodili kazni za neaktivnost. S tem se je moral zadovoljiti z naslovom vice državnega prvaka. Poudariti je potrebno še to, da je Adriano najmanjši borec v tej težnostni kategoriji in da se bori z borci, ki so tudi več kot 40 kg težji od njega. Z nastopi pa je pokazal, da upošteva trenerske nasvete in da raste v kompletnega judoista, ki lahko svoje zmage dosega z meti, protimeti, parternimi tehnikami ali pa s taktiko.

Uspeh kluba je dopolnila še Zana Ella Praznik z bronasto medaljo pri kadetinjah v kategoriji +70kg. V kategoriji do 63kg mlajših kadetinj, je srčno borbo prikazala novinka Čujež Zoja. Z dvema metoma za wazari se je uvrstila v polfinale kjer ji je stala nasproti kasnejša zmagovalka. Kot pred enim tednom v Murski Soboti, kjer je Zoja osvojila drugo mesto, je tudi tukaj bila boljša tekmovalka Ptujske Drave. V borbi za tretje mesto je po nekoliko spornih odločitvah zgubila od tekmovalke iz Slovenj Gradca in na koncu zasedla za njo izvrstno peto mesto. Peto mesto je z dvema dobljenima borbama in dvema porazoma dosegel tudi Jelenko Nace v kategoriji do 73 kg. Z eno dobljeno borbo in dvema porazoma pa je v isti kategoriji bil sedmi Hamer Urban.

Čestitke vsem borcem in borkam za uspešno tekmovanje.

Vir: Judo klub Velenje


 

Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak