ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plavalni klub Velenje prejel plaketo Specialne olimpiade Slovenije za leto 2023

NOVICA 23.03.2024



V četrtek, 21. marca, je Plavalni klub Velenje prejel prestižno plaketo Specialne olimpiade Slovenije za dosežke v letu 2023.

Ta plaketa predstavlja najvišje priznanje v Republiki Sloveniji, ki se podeljuje za izjemne prispevke k razvoju športa za osebe z zmernimi in težjimi motnjami v duševnem razvoju.

Predlog za to visoko priznanje je podalo Društvo Sožitje Velenje, ki je svoj predlog utemeljilo z osemnajstletnim delovanjem skupine “Delfinčki”, sodelovanjem na številnih mednarodnih paraplavalnih tekmovanjih ter doseženimi rezultati. Velenjski klub je bil opisan kot zgleden primer delovanja in sodelovanja z osebami z zmernimi in težjimi motnjami.

Velika zahvala za delo s paraplavalci gre seveda njihovi trenerki, Katarini Praznik, ki je s svojim delom postavila temelje tako v Mestni občini Velenje kot tudi v širšem nacionalnem prostoru.

Zasluge gredo tudi vsem trenerjem in srčnim prostovoljcem za njihov trud in za to izjemno priznanje.

Vir: Plavalni klub Velenje

 

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak