ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani zanesljivo ugnali Ljubljano

NOVICA 06.04.2024



Rokometaši Gorenja Velenja so po kratkem premoru spet stopili na rokometno igrišče. Črno-rumeni so pred domačimi navijači na zaostali tekmi 17. kroga zanesljivo slavili z rezultatom 35:27.

Velenjčani so tudi tekmo proti Ljubljani odprli zadržano. Vse do 10. Minute tekme so obiskovalci Rdeče dvorane spremljali izenačen dvoboj. S serijo obramb je tempo igre pri domačinih dvignil Matevž Skok. Črno-rumeni so izkoristili razpoloženega vratarja in v 25. Minuti po zadetku Gotija Maričića povedli za devet (18:9). Ekipi stan a odmor odšli pri rezultatu 20:13.

Tudi v drugem polčasu so ritem igre narekovale velenjske ose. Razpoloženega Skoka je v vratih zamenjal kapetan Taletović in varovanci Zorana Jovičića so po štirih minutah drugega dela povedli za deset (23:13). Rokometaši Gorenja Velenja so tekmo mirno pripeljali do konca in se po šestdesetih minutah veselili zmage z rezultatom 35:27.

S šestimi zadetki sta bila najboljša strelca tekme Tilen Sokolič inGoti Maričič. Zadetek manj je dosegel Peter Šiško, ki je bil izbran za igralca tekme. Pri gostih so bili s petimi strelsko najbolj razpoloženi Jure Lukman, Luka Pernovšek in Urh Boris Novak.

Tilen Sokolič, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Tekmo proti Ljubljani smo želeli odpreti bolje kot prejšnje, a nam to žal ni uspelo. Po desetih minutah je bil rezultat še vedno izenačen. Nato pa smo začeli igrati kot znamo in uspeli hitro narediti razliko. Čestitke tudi ekipi Ljubljane, ki je bila zelo dober tekmec.˝

Jure Lukman, rokometaš MRK Ljubljana
˝V tekmo smo dobro vstopili. Igrati v takšni dvorani in proti takšnemu tekmecu je res lep občutek. Na začetku smo se domačinom dobro upirali, nato pa so oni s svojimi izkušnjami in znanjem na koncu zanesljivo zmagali.˝

Velenjčani bodo v ponedeljek začeli s pripravami na šaleško-koroški derbi, ki bon a sporedu v petek, 12. Aprila ob 18.00 uri v Rdeči dvorani. Tekmo 22. kroga Lige NLB med RK Gorenje Velenje in RK Slovenj Gradec si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.

17. krog Lige NLB, 5. April, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Mihael Murčehajić, David Kastelic
RK GORENJE VELENJE : MRK LJUBLJANA 35:27 (20:13)
RK GORENNJE VELENJE: Skok (7 obramb), Verboten (1 obramba), Taletović (6 obramb), Haseljić (3), Pipp (1), Velić (2), Maričić (6), Drobež (1), Tatar (3), Sokolič (6), Verdinek, Šiško (5), Jezernik (1), Jovičić (1), Predović (4), Hriberšek (2)
MRK LJUBLJANA: Logar, Mlakar, Lukman V. (1), Vrbinc, Novak (5), Brulec (2), Nosan (1), Makivić (2), Kamenicki (1), Lukman J. (5), Pernovšek, Gombač, Tomšič (1), Ključanin (4)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (3/3), MRK Ljubljana (5/6) 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak