ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani zmagovalci Šaleško-Koroškega derbija

NOVICA 13.04.2024



Lepa navijaška kulisa Rdeče dvorane, je poskrbela za dobro vzdušje na tekmi med Gorenjem Velenjem in Slovenj Gradcem. Velenjčani so si z razpoloženim drugim polčasom, priborili pomembni točki v boju za naslov državnega prvaka.

Vse do dvajsete minute je skoraj tisoč obiskovalcev Rdeče dvorane spremljalo izenačen dvoboj med Velenjčani in Slovenjgradčani. Pobudo so v zadnjih desetih minutah prvega polčasa prevzeli domačini in po zadetku Ibrahima Haseljića, v 27. minuti povedli za pet (18:13). Rezultat polčasa (19:15) je s svojim drugim zadetkom, postavil Tilen Sokolič.

Na krilih Emirja Taletovića, ki je v uvodnih minutah drugega polčasa nizal obrambe, so črno-rumeni v štirideseti minuti tekme povedli za osem (25:17). Razpoloženi varovanci Zorana Jovičića, so z odlično igro v obrambi in zbranim napadom tekmo mirno pripeljali do konca. Zmage so se po šestdesetih minutah veselili Velenjčani, ki so zabeležili pomembni točki v boju za naslov državnega prvaka.

Najboljši strelec tekme je bil z desetimi zadetki član RK Slovenj Gradec, Uroš Štumpfl. Pri Velenjčanih je bil z osmimi zadetki strelsko najbolj razpoložen Ibrahim Haseljić. Zadetek manj je dosegel Matic Verdinek, ki je bil izbran za igralca tekme.

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Vedeli smo, da tekma ne bo lahka. Na prvi tekmi v Slovenj Gradcu smo izgubili točko, zato smo bili pred to tekmo še dodatno motivirani. Za nami je težka tekma kot se za derbi spodobi, dobro smo se pripravljali in na koncu zasluženo slavili.˝

Uroš Štumpfl, rokometaš RK Slovenj Gradec
˝Velenjčani so opravičili vlogo favorita na tej tekmi. Nam se pozna kratka klop. Na začetku lahko držimo ritem z nasprotnikom, nato pa pademo. Čestitke Velenju, ki je danes zasluženo slavilo.˝

Velenjčani se v naslednjem krogu odpravljajo na težko gostovanje v Novo Mesto. Tekma 23. kroga Lige NLB med MRK Krka in RK Gorenje Velenje se bo odigrala v soboto, 20. aprila z neposrednim prenosom na Sportklub Slovenija.

22. krog Lige NLB, 12. april, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: David Sok, Bojan Lah
RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 35:28 (19:15)
RK GORENJE VELENJE: Skok (5 obramb), Taletović (9 obramb), Haseljić (8), Pipp (2), Velić (2), Maričić, Drobež (1), Tatar, Sokolič (4), Verdinek (7), Šiško (5), Jezernik (1), Tajnik, Jovičić (1), Predović (3), Hriberšek (1)
RK SLOVENJ GRADEC: Husejnović, Leben, Markovič, Cvetko, Milenković (1), Štaleker (3), Karlaš (2), Pikl, Kotar, Svečko (2), Pandev (2), Saleznik (2), Lampret (3), Štumpfl (10), Vovk, Yankovskyy (3)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (2/2), RK Slovenj Gradec (8/8) 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak