ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janja Garnbret turnejo na Kitajskem zaokrožila z dvema zmagama

NOVICA 16.04.2024



Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je po uvodni zmagi svetovnega pokala v balvanih zmagala tudi na uvodni tekmi v težavnosti v novi olimpijski sezoni.

Olimpijska prvakinja je bila izvrstno razpoložena, saj je bila edina, ki je dosegla vrh. V finalu je šla v steno zadnja. Drugo mesto je zasedla Kitajka Žilu Luo, ki je odnehala šest oprimkov nižje (44+), tretje pa Chaehyun Seo iz Južne Koreje (43+). V finalu je nastopila še ena Slovenka Mia Krampl, ki je osvojila osmo mesto (34+).

Janja Garnbret je bila najboljša tudi v soboto v polfinalu, ko je edina tako med ženskami kot moškimi osvojila vrh smeri. Prav tako je blestela v petek v kvalifikacijah. Odlično formo pa je napovedala že v torek, ko je dobila tekmo na balvanih.

Finalni nastop je izpeljala odlično. "Plezala sem tekoče, nikjer se nisem zatikala ali pa da bi iskala drugačne rešitve od tega, kar sem imela v glavi. Ko sem začela plezati, mi je bilo vse jasno. Tekmovala sem z užitkom, tudi psihično sem tam, kjer si želim biti. Glava je delala fantastično. Smer ni bila pretirano težka, vseeno pa je bila težja od kvalifikacij in polfinala," je dodala.

Naslednja tekma jo čaka konec junija v Innsbrucku, saj bo letos pred olimpijskimi igrami v Parizu nastopila samo na treh prizoriščih.

Čestitamo!

 

Vir: rtvslo.si

 

Janja Garnbret

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak