ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenje - imamo olimpijske sanje

NOVICA 19.05.2024V Velenju pestro dogajanje pričakalo baklo

V Mestni občini Velenje je bilo osrednje prizorišče sprejema bakle Mestni stadion Velenje, na katerem je slovensko lepotico pričakalo več kot 500 gledalcev in tekačev, in seveda največ najmlajših udeležencev.

Na stadionu so lokalni organizatorji pred prihodom bakle priredili tudi sprejem športnikov. Baklo je na prizorišče na kolesu, v spremstvu policije, slavnostno prinesla Velenjčanka Gloria Kotnik, dobitnica bronaste olimpijske medalje in deskarka na snegu. Številne zbrane so nagovorili Gloria Kotnik, župan Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje, Bogdan Plaznik ter olimpijca Miran Rauter in Marko Oštir. Častni prvi krog sta odprla kar župan in Gloria.

Drugi krog so odtekli Bogdan Plaznik, v družbi direktorja Rdeče dvorane ŠRZ Dimitrija Amona in direktorja SŠGZ Roka Planklja. V tretji krog sta se podala olimpijca Miran Rauter in Marko Oštir. Četrti krog je v spremstvu tekačev odtekla podžupanja Velenja Aleksandra Vasiljevič.

V spremstvu najmlajših Velenjčanov so tekla številna športna društva: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje, Plavalni klub Velenje, Šaleški alpinistični odsek Velenje, Atletski klub Velenje, Karate klub Velenje, Judo klub Velenje, Rokometni klub Gorenje Velenje, Ženski rokometni klub Velenje, Klub ameriškega nogometnega Črni rudarji Velenje, Nogometni klub Rudar Velenje, Smučarski klub Velenje in Klub vodnih športov Velenje. Zadnji krog je prav tako sklenila Gloria Kotnik v spremstvu policistov. Vsi nosilci bakle so prevzeli trajnostne zapestnice Skupine SIJ in se udeležili skupinskega fotografiranja. Bakla svojo pot nadaljuje v ponedeljek, v občinah Tabor, Prebold in Žalec.

 

Vir: pariz2024.olympic.si

 

Foto: pariz2024.olympic.si Foto: pariz2024.olympic.si Foto: pariz2024.olympic.si Foto: pariz2024.olympic.si Foto: pariz2024.olympic.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak