ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Gorenje Velenje suvereno na zaključni turnir pokalnega tekmovanja

NOVICA 23.12.2016



Znani so vsi udeleženci zaključnega turnirja Pokala Slovenije. Kot zadnje si je vozovnico med najboljšo četverico priigralo moštvo Gorenja, ki na gostovanju v Šmartnem pri Litiji ni imelo večjega dela s tamkajšnjim Herzem. Slednjega je ugnalo s 40:24.

Velenjčani so si zadnje gostovanje v šmarski dvorani Pungrt očitno dobro zapomnili, saj so ponovili uspeh izpred slabih petih let, ko so tedanjega domačega prvoligaša na tekmi državnega prvenstva odpravili z identično razliko. Februarja 2012 so bili boljši z 41:25. Tudi to pot so borbo za napredovanje proti tekmecem vstopili silno odločni in jim takoj odvzeli vse možnosti za presenečenje.

Plod takšnega pristopa je bil viden že na začetku devete minute, ko je Gorenje na krilih Nika Medveda in Matjaža Brumna povedlo s 7:0. Po natanko 13 minutah igre so se rokometaši Herza še uspeli približati na 4:9, kasneje še na 5:10, nato pa je velenjska zasedba znova stopila na plin. Do odhoda na glavni odmor je pripravila niz 10:3 ter tako že v prvih 30 minutah rešila vprašanje o zmagovalcu (20:8).

V nadaljevanju so več priložnosti dobili igralci, ki na ostalih tekmah igrajo nekoliko manj, a tudi ti popolnoma upravičili zaupanje trenerja Boruta Plaskana. Dodatno se je razigral kapetan Medved in po petih golih iz prvega polčasa obračun končal pri 11 zadetkih, z devetimi (osem v prvih 30 minutah) mu je sledil Brumen. Po povratku na igrišče je zablestel tudi vratar Klemen Ferlin, ki je že v prvem delu nasprotnikom pognal strah v kosti, potem ko je ubranil prve tri izmed štirih sedemmetrovk, tekmo pa zaključil z 12 obrambami.

Gorenje Velenje si je s tem uspehom po sezoni premora znova zagotovilo mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice, ki bo na sporedu 15. in 16. aprila prihodnje leto. V minulih dneh so se tja že prebila tudi moštva Celja Pivovarne Laško, Maribora Branika in Rika Ribnice.

Ob tem se je velenjska ekipa v Šmartnem poslovila od tekmovanj v letu 2016. Po reprezentančnem premoru se bo na igrišče vrnila 5. februarja prihodnje leto, ko bo v Ligi SEHA Gazprom v domači Rdeči dvorani gostila sloviti Vardar iz Skopja.

Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Fantje so spoštovali dogovore iz slačilnice in od prve minute tekme bili zelo zavzeti. Tako je bilo veliko lažje igrati, tudi tekmeci so se ob takšni predstavi dokaj hitro predali, četudi so v drugem polčasu pokazali svoj pravi obraz. Naši rokometaši si zaslužijo čestitke za odgovorno igro in veliko dobrih stvari, ki so jih prikazali. Naš prvi cilj, uvrstitev na zaključni turnir Pokala Slovenije, smo uresničili, sedaj zasluženo odhajamo na novoletni premor. Vsem želim vesele praznike!"

Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Na obeh straneh igrišča smo obračun začeli po dogovorih. Mislim, da smo zadnjo tekmo v letu 2016 odigrali tako kot se spodobi, s polno vnemo in angažiranostjo. To potrjuje tudi rezultat. Zahvalil bi se rad našim zvestim navijačem Šaleškim graščakom, ki so nas vzpodbujali tudi na gostovanju. Obenem bi se jim rad zahvalil za vso vzpodbudo v letu 2016, upam da bodo tako sijajni tudi v letu, ki prihaja."

POKAL SLOVENIJE, ČETRTFINALE:
Četrtek, 22. decembra:
HERZ ŠMARTNO : GORENJE VELENJE 24:40 (8:20)
Gorenje Velenje: Ferlin (12 obramb), Baznik (3 obrambe) in Zaponšek v vratih, Medved 11 (1), Brumen 9 (3), Potočnik 5, Golčar 4, Kleč 3, Pajt 2, Ovniček 1, Levc 1, Stojnić 1, Cehte 1, Nosan 1, Mazej 1, Toskić. 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak