ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Aljaž Osterc ob debiju na stopničkah celinskega pokala

NOVICA 28.12.2016



17-letni Aljaž Osterc je v Engelbergu na svoji prvi tekmi celinskega pokala takoj stopil na oder za zmagovalce. Odličen je bil že na treningu in v poizkusni seriji, vse skupaj pa je potrdil s tretjim mestom na tekmi.
Član SSK Velenje, ki je poleti blestel v pokalu FIS, zimsko sezono pa je odprl s tretjim in prvim mestom na alpskem pokalu v Seefeldu prejšnji konec tedna, je bil po prvi seriji peti.
V prvi seriji je skočil 134,5 m, v finalni pa 129,5 m, kar ga je z oceno 287,3 točke popeljalo na tretje mesto. Norvežan Halvor Egner Granerud je s 142,5 m postavil daljavo dneva. S 302,5 točke je zanesljivo zmagal, drugo mesto je zasedel njegov rojak Joakim Aune z 296,7 točke.
Tretjeuvrščeni z državnega prvenstva v Planici Nejc Dežman (133,5 in 129,5) je z 277,9 točke v finalu napredoval na peto mesto. Miran Zupančič je po 137,5 m v prvi seriji v finalu zdrsnil na sedmo mesto. Enajsterico najboljših, med katero je končalo pet Norvežanov, štirje Slovenci in dva Avstrijca, je zaokrožil Tilen Bartol. 

Čestitamo!

Vir: Smučarsko skakalni klub Velenje

Vir: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak