ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - mednarodni pokal Pohorski bataljon

NOVICA 26.01.2017



V Slovenski Bistrici je bil preteklo soboto že 48. tradicionalni pokal Pohorskega bataljona. Tekmovalo se je v članski in kadetski konkurenci. Preko 200 udeležencev iz več evropskih držav je prikazalo dobre boje med judoisti, ki so tokrat tekmovali tudi po spremenjenih pravilih.

Med udeleženci tekmovanja so bili tudi velenjski judoisti. V članski konkurenci, kjer so prevladovali tekmovalci iz Rusije, se je pomeril tudi edini članski predstavnik Velenja, Simon Reher Zgonjanin.
Odločno se je v svoji kategoriji zoperstavil izkušenim mednarodno priznanim tekmovalcem iz Rusije in Ukrajine. Na koncu se je uvrstil na solidno sedmo mesto.

V kadetski konkurenci so nastopili trije tekmovalci iz Judo kluba Velenje in dva od njih sta se uvrstila med dobitnike medalj. Prvi nastop med kadetsko konkurenco je odlično uspel Urhu Štobru, ki je osvojil 3. mesto. Dobro se je borila tudi Tea Laznik in prav tako osvojila 3. mesto. Malenkost je zmanjkalo sreče tudi Davidu Hostiču, ki je na koncu bil zadovoljen s 5. mestom.

Štober in Laznikova sta si priborila tudi pravico nastopa na evropskih kadetskih pokalih v letu 2017.

Vir: Judo klub Velenje


 

Vir: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak