ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Tek - Moj najhitrejši krog

NOVICA 30.01.2017



Pa smo ga! Odtekli zadnji krog v naši ligi »Moj najhitrejši krog« po kolesarsko sprehajalni poti okoli Velenjskega jezera.

Dva meseca smo se družili, tekmovali in pa tudi sprehajali. Začeli smo v nalivu, končali pa, v šali rečeno, z drsalkami na nogah. No, niso bile drsalke, so pa bile v pomoč dereze.

Prav tako so znani tudi zmagovalci. To smo vsi, ki smo imeli energijo in voljo vstati vsako soboto in ob 9. uri »dati gasa«, kakor tudi tisti, ki smo prihajali na tekaško druženje in ob kavi premlevali prihodnje tekaške cilje in nasvete, kako doseči svoj tekaški cilj....Upam, da smo s to tekaško ligo naredili prvi korak k tem ciljem.

"V zadnjih letih sem začutila, da bo treba nekaj narediti, da bo treba začet spet migat. In ker sem vedno rada tekla, se podila in lovila, sem pač izbrala tek. Predvsem pa je tek enostaven – obuješ copate in greš ven v naravo, se nadihaš svežega zraka, zbistriš misli. In seveda ni nič narobe, če med tekom spoznaš druge tekače in si občasno deliš pretečeno pot.

Pred tremi leti sem izvedela za tekaški dogodek »Najhitrejši krog« in sem si rekla, da grem pogledat. In me je potegnilo - dobra družba nasmejanih somišljenikov.

Velik hvala gre Slavku-Stanetu Meži in Boži Meža, ki z veliko energije vse »poštimata«. Stane skrbno meri, fotografira in dokumentira naše rezultate, Boža pa poskrbi za topel čaj, kavico in sladke prigrizke. In vse to je razlog, da se rada vračam na ta naš krog okoli jezera. Ja, in naslednje leto zopet pridem." pravi najboljša v ženski kategoriji, Nataša Kotnik.

V moški kategoriji se je najbolje odrezal Jernej Vivod.

V soboto 04.02.2017 ob 9. uri vas vabimo na zaključno prireditev, da podelimo priznanja za vse, ki so bili vsaj trikrat na teku. Vsi, ki pa so bili na teku vsaj štirikrat, pa so razporejeni v kategorije, kjer se upošteva vsota najboljših štirih časov. Najboljši bodo prejeli pokale. 

Rezultati so na spodnjih povezavah.

Rezultati po kategorijah

Rezultati glede na spol in leta

Rezultati vsi

Čestitamo vsem! Bravo!

 

 

 

Foto: Stane Meža Foto: Stane Meža Foto: Stane Meža Foto: Stane Meža

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak