ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijsko MSP - Velenjčani z zlatom in srebrom

NOVICA 06.02.2017



Na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki je v Park City-u (ZDA) potekalo od 23. 1. do 5. 2. 2017, so slovenske barve zastopali štirje Velenjčani (Aljaž Osterc, smučarski skoki in Gašper Brecl, Rok Jelen, Vid Vrhovnik, vsi nordijska kombinacija) in ena Velenjčanka (Jerneja Brecl, smučarski skoki). Končni izplen sta zlata in srebrna kolajna iz ekipnih preizkušenj in se nekaj dobrih posamičnih uvrstitev.

Aljaž Osterc je s reprezentančnimi kolegi (Žiga Jelar, Tilen Bartol in Bor Pavlovčič) na ekipni preizkušnji v smučarskih skokih na skakalnici HS 100 v torek, 31. 1., stopil na zmagovalno stopničko, saj so premagali 11 ekip ostalih skakalnih velesil. Na posamičnih preizkušnjah Aljaž ni nastopil.

Jerneja Brecl je prav tako na ekipni preizkušnji s skakalkami Emo Klinec, Niko Križnar in Katro Komar stopila na zmagovalne stopničke. Dekleta so v petek, 3. 2., na HS 100 od skupno devetih ekip osvojile fantastično 2. mesto. Na posamični preizkušnji si je Jerneja priskakala 25. mesto. Tekmovalk je bilo 46.

V nordijski kombinaciji je slovenska ekipa, ki so jo sestavljali kar trije Velenjčani in sicer Gašper Brecl, Rok Jelen in Vid Vrhovnik (cetrti Slovenec je bil Matevž Malovrh) v četrtek, 2. 2., s skokom na skakalnici HS 100 in s tekom 4x5 km osvojila 11. mesto. Zmagala je ekipa Avstrije, drugi so bili Francozi, tretji Cehi.

Na posamični preizkušnji (HS 100 in 10 km) so v torek, 31. 1., osvojili naslednje rezultate: 36. Vid Vrhovnik (po skokih 27.), 39. Rok Jelen (po skokih 39.) in 42. Gašper Brecl (po skokih 37.).

Na sprinterski preizkušnji (HS 100 in 5 km), ki je bila na sporedu v četrtek, 2. 2., pa je Vid Vrhovnik osvojil 14. mesto (po skokih 11.), 41. je bil Rok Jelen (po skokih 38.) in 42. Gašper Brecl (po skokih 40.).

Skakalki, skakalcem in nordijskim kombinatorcem čestitamo za fantastične rezultate! Ponosni smo na vas!

Vir: SSK Velenje 

Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak