ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Mastnak z 12. mestom v Banskem do rezultata sezone

NOVICA 06.02.2017



Bansko je prejšnji konec tedna gostilo novi preizkušnji svetovnega pokala za deskarje in deskarke paralelnih disciplin.

V jutranjih kvalifikacijah je bil od naše ekipe najuspešnejši Tim Mastnak, ki se je v osmino finala uvrstil z osmim časom. Hafner je s 24. in 16. časom voženj prišel na 23. mesto, medtem ko se Roku Marguču vožnja ni posrečila in ga popeljala na 47. V ženski konkurenci je Gloria Kotnik prišla na 34.mesto.

Izločilni boji so se začeli ob 13.30, Mastnak pa je nastopil v tretjem paru. Njegov nasprotnik je bil švicarski predstavnik Kaspar Fleuetsch, šesto uvrščeni na lestvici paralelnih disciplin, ki se je v eni vožnji izkazal za pretrd oreh, saj je našega tekmovalca ugnal za 0.44 sekunde. Tim je tekmovanje v Bolgariji sklenil na 12. mestu, kar je njegov najboljši rezultat sezone oziroma njegov tretji najboljši v karieri.

Po tem, ko je v zadnjem dvoboju dneva Bolgar Radoslav Jankov naredil napako, je zmagal Francoz Sylvain Dufour, Nemec Stefan Baumeister pa je bil tretji. Pri ženskah je v velikem finalu slavila Rusinja Alena Zavarzina, ki je bila hitrejša od Švicarke Patrizie Kummer, tretja pa je bila Japonka Tomoka Takeuchi.


Vir: www.sloski.si

Foto: Gepa

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak