ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Jelenko v Oslu ujel tretje točke v sezoni

NOVICA 11.03.2017



Nordijski kombinatorci so v Oslu opravili s prvo tekmo svetovnega pokala po svetovnem prvenstvu v Lahtiju. Marjan Jelenko je bil po skokih odličen peti, v teku pa je zdrsnil za 25. mest.

Po skakalnem delu preizkušnje na slovitem Holmenkollnu je bil Marjan Jelenko zelo visoko, na odličnem petem mestu. V vzgorniku, ki je pomagal prav vsem tekmovalcem, je doskočil pri 125 metrih, zbral pa je 113,7 točk in si nabral 25 sekund zaostanka za vodilnim Avstrijcem Franzem-Josefom Rehrlom. Slednji je pristal pri 131 metrih, zbral pa je 119,9 točk. Najbližje mu je bil rojak Mario Saidl s tremi sekundami zaostanka, Björn Kircheisen je na tretjem mestu zaostajal 12 sekund, Francoz Maxime Laheurte na četrtem pa 14 sekund.

Tekaški del preizkušnje je naš edini predstavnik začel zelo obetavno in je še po prvem izmed štirih krogov 10 km preizkušnje držal stik z drugo skupino, tekel je na 7. mestu z zaostankom 11 sekund. Sledil je še ulov vodilne skupine, nato pa so Jelenku pošle moči in v drugem krogu je začel izgubljati stik z vrhom. Na polovici proge je z zaostankom 39 sekund zasedal 18. mesto, v zadnji krog je vstopil na 29. mestu z zaostankom 1:30,9. V cilj je pritekel na 30. mestu s končnim zaostankom 2:18,2 za zmagovalcem Akitom Watabejem. To so po 30. mestu v Lahtiju in 28. mestu v Sapporu tretje točke za Jelenka v tej sezoni.

Japonec je ponovil uspeh z zadnje tekme pred Lahtijem, ko je na 19. tekmi sezone kot prvi Nenemec dobil tekmo svetovnega pokala. Tokrat je ugnal Erica Frenzla v ciljnem sprintu, tretji je bil Kircheisen, ki je v ciljnem sprintu ugnal vodilnega v skupnem seštevku, Johannesa Ryzdeka, sicer šele 19. po skokih.

V sredo kombinatorce čaka naslednja preizkušnja v Trondheimu.

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak