ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Vrhovnik sezono sklenil z odličnim 5. mestom

NOVICA 12.03.2017



S sezono alpskega pokala so v francoskem Chaux-Neuveju končali mladi nordijski kombinatorci. Za vedno se bomo spominjali zmage Vida Vrhovnika na tekmi v Seefeldu, prav on pa je s 5. mestom poskrbel tudi za lep zaključek v Franciji.

Na sobotni tekmi je bil sicer najboljši Slovenec 16-letni Rok Jelen, ki je osvojil 18. mesto, potem ko je bil po skokih le eno mesto višje. Vid Vrhovnik je v teku s 4. mesta padel na končno 23. mesto, daleč od točk pa na 34. mestu ni bil Matevž Malovrh.

Finalna tekma je bila s slovenskega stališča precej uspešnejša. Vrhovnik je v teku pokazal svojo moč in je po 10. mestu v skokih pridobil pet mest in je končal na petem mestu z zaostankom vsega 8,7 sekund za zmagovalcem. 

Skupno je po 12 tekmah najboljši naš Vrhovnik na zelo visokem 9. mestu s 320 točkami in štirimi uvrstitvami med najboljšo peterico. 

Čestitamo!

 

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak