ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - SP: Slovenci v snežnem žlebu žal obstali v kvalifikacijah

NOVICA 10.03.2017



Na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu v španski Sierra Nevadi je dne 10.3.2017 nastopilo 5 Slovencev. Na kvalifikacij v snežnem žlebu so nastopili branilec bronaste medalje iz Kreischberga Tim Kevin Ravnjak, Tit Štante, Filip Kavčič, Kaja Verdnik in Eva Kralj.

Najprej so bila na delu dekleta. Tako Verdenikova kot Kraljeva sta žal obstali v kvalifikacija, saj njuni najvišji oceni nista zadoščali za uvrstitev v finale. Verdenikova je obakrat prejela isto oceno in sicer 38.50 ter osvojila 27. mesto, Kraljeva pa se je z oceno 34.25, ki jo je prejela za svoj drugi nastop, uvrstila tik za njo, na 28. mesto.

Tudi slovenski fantje so žal svoje nastope končali že v kvalifikacijah. Še najbolje se je odrezal Štante, ki se je z oceno 45.00, ki jo je prejel za svoj prvi nastop, uvrstil na 19. mesto. Na 21. mestu je končal Kavčič, ki mu je boljši nastop prav tako uspel v prvo. Zanj je prejel povprečno oceno 44.50. Brona ne bo ubranil Ravnjak, saj se mu nobena vožnja ni izšla po željah. Za prvega je prejel oceno 15.75, za druga pa zgolj 5.75, kar je zadoščalo za 31. mesto.

 

Vir: www.sloski.si

Foto: Gepa

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak