ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Mastnak tik pod stopničkami, Hafner 6., Kotnikova 11. na Rogli

NOVICA 29.03.2017



Deskarji in deskarke paralelnih disciplin so se na Rogli včeraj pomerili v preizkušnjah evropskega pokala. Na letos predzadnjem prizorišču tekem v temu rangu je bil na sporedu paralelni veleslalom na katerem je imela Slovenija skupno 12 predstavnikov in predstavnic. Tekmi sta šteli tudi za državno prvenstvo.

V izredno močni konkurenci je odlično nastopil Tim Mastnak, ki se je prebil vse do polfinala. Na koncu je osvojil četrto mesto, s čimer je postal tudi slovenski državni prvak, zelo dobre vožnje pa je prikazal tudi Jure Hafner, ki je zasedel šesto mesto. Prvi dve mesti sta zasedla Avstrijca Kislinger in Karl, tretji pa je bil predstavnik Rusije Wild.

V ženski konkurenci je šlo od trojice domačih predstavnic najbolje Glorii Kotnik, ki je prišla na enajsto mesto, s tem pa postala tudi državna prvakinja, Do zmage je prišla Rusinja Bikova, druga je bila Avstrijka Schoeffmannova, tretja pa Italijanka Gasparijeva. Na Rogli sta jutri na sporedu še paralelna slaloma.

Rezultati državnega prvenstva:

Člani:
1. Tim Mastnak
2. Jure Hafner

3. Črt Ikovic

Članice:
1. Gloria Kotnik
2. Iva Polanec
3. Sara Goltes

Mladinci:
1. Žiga Ozebek

Mladinke:
1. Sara Goltes 

 

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak