ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Po hudem boju je zmaga ostala v Rdeči dvorani

NOVICA 03.04.2017



Moštvo Gorenja Velenja po treh tekmah Lige NLB za prvaka ostaja neporaženo. V soboto je v domači Rdeči dvorani gostilo zasedbo Urbanescapea Loke in jo na koncu ugnalo s 27:23.

Pot do novega uspeha pred domačimi navijači je bila precej težja kot o njej priča končni rezultat. Gosti iz Gorenjske so se namreč kljub svoji mladosti izkazali za trdožive tekmece in pokazali, da presenečenje na zadnji tekmi državnega prvenstva proti Koprčanom (26:21), najboljši ekipi prvega dela tekmovanja, ni bilo zgolj golo naključje. Črno-rumeni so namreč zaostajali že za tri gole, tekmo pa v svoj prid odločili v zadnjih 16 minutah.

S sedmimi zadetki, izmed katerih jih je pet dosegel v drugem polčasu, je bil na koncu pri Gorenju Velenju najuspešnejši Cehte, gol manj pa je brez zgrešenega strela prispeval Brumen. Na drugi strani je drugi najboljši strelec prvega dela Lige B, Aleks Kavčič za osem zadetkov potreboval 19 strelov.

Za zasedbo iz Šaleške doline v prihodnjih tedni prihaja obdobje še zahtevnejših tekem. V soboto bodo gostovali na Obali pri Kopru 2013, teden dni za tem pa jih v Mariboru čaka polfinalni obračun v pokalnem tekmovanju proti Celjanom. Ti bodo naslednja velenjska prepreka tudi ob vrnitvi na tekme državnega prvenstva (26. april).

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak