ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljanje - rekordno število medalj na državnem prvenstvu!

NOVICA 08.05.2017



Na državnem prvenstvu, v soboto 6. in nedeljo 7. maja, so sabljači Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje odlično nastopali. V prvem delu državnega prvenstva so osvojili 7 medalj, tokrat pa so osvojili kar 11 medalj. Ana Jurjovec in Iza Šerc pa sta v svoji kategoriji postali državni prvakinji. Skupno so velenjski sabljači osvojili rekordnih 18 medalj, in sicer prav v vseh starostnih kategorijah, kar je dobro sporočilo za razvoj kluba v prihodnosti.

Tako je Ana Jurjovec osvojila zlato medaljo v kategoriji floret deklice C. V kategoriji dečki C pa je Mark Poprask osvojil 3. mesto. V kategoriji deklice B je osvojila zlato medaljo in postala državna prvakinja Iza Šerc. Na odru za zmagovalke pa sta ji z 2. mestom Ana Jurjovec in 3. Pia Čretnik delali družbo klubski kolegici. Mark Poprask pa je v kategoriji dečki B potrdil svojo dobro formo s 3. mestom. Velenjski sabljači pa še naprej krojijo vrh v članski konkurenci floreta. Anže Guček je nastopil v finalu in nato z drugim mestom postal podprvak. Presenetil pa je Luka Mravljak, ki je v članski konkurenci zasedel tretje mesto.

Tokrat so se velenjski sabljači preskusili tudi v ekipnem tekmovanju. Sestavili so dve ekipi. V prvi ekipi so bili Luka Mravljak, Anže Guček in Lovro Fijavž Bačovnik. V drugi ekipi pa Jure Mravljak, Patrik Poprask, Rok Kovač in Emanuel Planko. Ekipe 11. slovenskih klubov so se pomerile med sabo. Na koncu je ekipa v sestavi Guček, Fijavž Bačovnik in Mravljak zasedla 2. mesto, ekipa Kovač, J. Mravljak, Poprask in Planko pa 3. mesto.

Velenjski sabljači v Sloveniji izstopajo še po eni posebnosti, in sicer, da nastopajo tudi v drugih orožjih. Tako je Lovro Fijavž Bačovnik nastopil v članski kategoriji v orožju sablja in osvojil tretje mesto. Lovro Fijavž Bačovnik je potrjen kot član slovenske reprezentance za nastop na Univerzijadi, ki bo potekala avgusta v Taipeu na Tajvanu. Srečno!

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Foto: Sabljaški klub Velenje Foto: Sabljaški klub Velenje Foto: Sabljaški klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak