ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Gimnastika - Športna šola Gregor Vegan odlična v finalu za Gimkov pokal 2017

NOVICA 16.05.2017



Gimnastična zveza Slovenije izvaja pod imenom "Slovenija telovadi" veliko projektov, s katerimi bi radi omogočili gimnastično udejstvovanje vsakemu, ki si to želi ter povečali število otrok, ki bi se ukvarjali z gimnastiko v vseh slovenskih regijah in na splošno dvignili popularizacijo športne gimnastike med slovenskimi otroci. Eden izmed projektov je tudi „ Gimnastika v osnovnih šolah“, ki je namenjen učencem in učenkam 1. triade. Sklepni del tega projekta je tekmovanje za GIMKOV POKAL.

V tekmovalni program za 1. triado so vključeni naslednji elementi:
PARTER (akrobatika): preval naprej, preval nazaj v razkoračno stojo, premet v stran (kolo) in stoja na rokah.
MALA PROŽNA PONJAVA: skok stegnjeno, skok skrčeno, skok raznožno (pajac) in skok z obratom za 180°.

Športna šola Gregor Vegan se je projektu pridružila že tretjič. Najprej smo si v soboto, 22. aprila na tekmovanju za GIMKOV POKAL SV SLOVENIJE 2017 v Lenartu z osvojitvijo 1. mesta v kategoriji učenk prve triade/ekipno in osvojitvijo 2. mesta v kategoriji učencev prve triade/ekipno z obema ekipama prislužili nastop na finalnem tekmovanju najboljših »gimkov« iz petih slovenskih regij. Finalno tekmovanje za GIMKOV POKAL SLOVENIJE, ki ga organizira Gimnastična zveza Slovenije, je bilo v soboto, 13. maja 2017 v dvorani Arena Bonifika v Kopru. Tekmovanje je sovpadalo s tekmovanjem najboljših telovadk in telovadcev s celega sveta, ki so merili moči za 13. svetovni pokal v športni gimnastiki.

Športna šola Gregor Vegan je s 301,00 točkami osvojila 1. mesto med deklicami ekipno in z 297,60 točkami 4. mesto med dečki ekipno. Za ekipi so tekmovali: Sara Pinter (OŠ MPT), Lara Jelen (OŠ GŠ – Šentilj), Manca Pirec (OŠ Polzela), Stela Lalek Vegan (OŠ GO) In Lara Koren (OŠ ŠA), ter Val Koprivnikar (OŠ GO), Staš K. Jamnikar (OŠ ŠA), Aljaž Jan (OŠ LI), Samo Štrancar (OŠ GO) in Tit Zupančič (OŠ Šmartno v Tuhinju PŠ Motnik).

V projekt Gimnastika v osnovnih šolah je vključenih okrog 70 osnovnih šol iz Slovenije. Na vseh šolah se najprej opravi interni izbor najboljših telovadcev. Iz le-teh tekmovanj se je na regijska tekmovanja prebilo 443 otrok. V finale v Kopru pa so se iz regijskih tekmovanj uvrstili najboljši 2 ekipi (dečkov in deklic) ter 2 posameznika/ci . Glede na obseg in število otrok, ki jih projekt zajame, smo v Športni Šoli Gregor Vegan ponosni na naše tekmovalce in jim še enkrat čestitamo. Najdete nas na OŠ Gorica Velenje (pod tem imenom smo tudi nastopali).

 

Vir: Športna Šola Gregor Vegan
 

Foto: Športna šola Gregor Vegan

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak