ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Velenjčani suvereno opravili z moštvom LL Grosista Slovana

NOVICA 06.02.2021



 V četrtek je v velenjski Rdeči dvorani potekal dvoboj med ekipama Gorenja Velenja ter LL Grosista Slovana. V domači dvorani so bili boljši črno - rumeni, ki so tekmece premagali z 28:19 in se na lestvici Lige NLB povzpeli na drugo mesto.

 

Tekmo so povedli Velenjčani v 1. minuti z zadetkom Timoteja Grmška (1:0). Domačini so tekmo začeli dobro organizirani, s strnjenimi obrambnimi vrstami, vrata domače ekipe pa je uspešno branil Aljaž Panjtar. V 12. minuti so bile ose v prednosti že +4, po uspešnem strelu Aleksa Kavčiča (7:3). Velenjčani so dobro izkoristili napake gostov v obrambi in s hitrimi protinapadi nizali gole. V 21. minuti je za 12:5 zadel Kavčič, razliko +7 pa so črno - rumeni držali do konca polčasa, ko so na odmor odšli s prednostjo 15:8.

Drugi polčas so Velenjčani nadaljevali z dobro igro, vrata domače ekipe pa je branil Emir Taletović. V 32. minuti je za +8 (16:8) streljal Matic Verdinek. V 42. minuti so Ljubljančani uspeli razliko zmanjšati na 18:15, a so jim domačini odgovorili že v naslednjih treh minutah. V 44. minuti je za +6 streljal Domen Tajnik (21:15). Ose so prednost zadržale in jo do konca tekme še povišale. V 60. minuti je za zadnji zadetek poskrbel Kenan Pajt, za končni izid 28:19.

 

Pri Velenjčanih sta bila najboljša strelca Domen Tajnik z osmimi in Aleks Kavčič s šestimi goli.

 

Naslednja tekma čaka rokometaše Gorenja Velenja naslednji četrtek, 11. 2. 2021, ko se bodo na Koroškem pomerili s Slovenjgradčani.

 

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek Foto: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak