ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


[Rokomet] Zmaga na prvi tekmi četrtfinala evropskega pokala

NOVICA 22.03.2021



Velenjčani so v soboto odigrali prvi “polčas” četrtfinala evropskega pokala. Na parketu HC Robe Zubri so se pomerili v okrnjeni zasedbi in si z odlično igro v drugem polčasu priborili pet zadetkov prednosti za naslednji obračun, ki jih čaka v soboto, 27. 3. 2021, na domačih tleh.

Velenjčani so v tekmo vstopili samozavestno in povedli s 4:0. Visoko začetno vodstvo črno - rumenih so domačini v naslednjih minutah uspeli zmanjšati na 5:6, v 15. minuti pa poravnati na 6:6. Odlično se je izkazal domači vratar, ki je osam delal resne preglavice. Čehi so v 18. minuti povedli za zadetek, kar je bilo dovolj, da je trener gostujoče ekipe zahteval minuto odmora. V naslednjih minutah smo gledali izjemno izenačeno igro, kjer si nobena od ekip ni uspela priigrati več kot zadetka prednosti. Na glavni odmor sta ekipi odšli z izenačenim rezultatom 15:15.

Velenjčani so v drugi polčas vstopili odločno in agresivno. Aleks Kavčič je v 31. minuti streljal in zadel za +1 (16:15). Sledila je serija zadetkov gostujoče ekipe, ki je v 41. minuti z zadetkom Domna Tajnika povedla s +6 (21:15). V nadaljevanju so se domačini poskušali ponovno pribljižati, a se Velenjčani niso pustili. V 51. minuti, po zadetku Aleksa Kavčiča, so bili v prednosti že za +8 (27:19). Čehi so do konca uspeli razliko nekoliko zmanjšati, na koncu pa se je zmage s +5 (31:26) veselila ekipa iz Šaleške doline.

Najboljši strelec v velenjski ekipi je bil Ibrahim Haseljić z osmimi zadetki, sledil mu je Domen Tajnik s sedmimi.

Velenjčani se bodo s HC Robe Zubri na drugem polčasu četrfinala evropskega pokala EHF pomerili prihodnjo soboto na domačih tleh.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak